Zelf acrylnagels verwijderen

Zelf acrylnagels verwijderen kan je op verschillende manieren doen. De makkelijkste methode die het snelst werkt, is het verwijderen van je acrylnagels met aceton.

Waarschuwing: aceton is een zeer sterk spul om mee te werken, het spul is ook licht ontvlambaar. Houd het daarom weg bij warmtebronnen en vuur.

Wat heb je nodig:

 • Kranten
 • Nagelknipper
 • Vijl
 • Wattenschijven
 • Aceton
 • Aluminiumfolie
 • Metalen bokkenpoot
 • Verzorgende olie en handcrème

Voorbereiding zelf acrylnagels verwijderen

Voordat je gaat beginnen wil je dat je werkplek schoon en opgeruimd is. Bedenk je werkplek met kranten of schoon papier om viezigheid op je kostbare spullen te vermijde.. Knip 10 stukjes aluminiumfolie met het formaat van 10 x 10 cm  zodat je meteen door kunt tijdens het zelf verwijderen van je acrylnagels. Zet alle benodigdheden alvast klaar, was je handen zodat  we kunnen beginnen!

 1. Knip de acrylnagels af net voor het einde van je vinger zodat ze nog iets oversteken. op een fijn Vijl daarna de acryl ruw en dunner. Doe dit wel voorzichtig zodat je niet per ongeluk je huid beschadigd.

 2. Breng verzorgende olie aan op de nagelriemen en masseer dit in de huid zonder dat er olie op het acryl komt. Hiermee wordt de huidt beschermd om uitdroging van het aceton te voorkomen.

 3. Doe wat aceton op een wattenschijf en rol deze rond de vingertop over de nagel. Neem vervolgens een stukje aluminiumfolie en wikkel dat er omheen.
 4. Haal na 20 tot 30 minuten de wattenschijfjes en aluminiumfolie eraf. Gebruik nu een metalen bokkenpoot om het acryl voorzichtig eraf te vijlen zodat je zelf je acrylnagels kunt verwijderen. Als het niet genoeg loslaat, herhaal stap 3.

 5. Was je handen goed als al het acryl verwijderd is. Je zal voelen dat je nagels extreem gevoelig zijn, dat is normaal! Het is daarom wel belangrijk om je nagels goed te verzorgen met verzorgende olie. Masseer je handen ook lekker in met een hand crème en geniet zo van je acryl vrije nagels!

Tips zelf acrylnagels verwijderen

 • Als je natuurlijke nagels verkleuren of dik worden bij het zelf acrylnagels verwijderen, raden we je om naar de huisarts te gaan.
 • Is het pijnlijk om het acryl te verwijderen of heb je het al meerdere pogingen geprobeerd, stop dan en ga naar een nagelstyliste.

Acrylnagels verwijderen zonder aceton

Heb je moeite met het verdragen van aceton, of kan je niet tegen de geur van aceton?  Dan kan je acrylnagels verwijderen zonder aceton. Misschien werkt deze methode fijner voor jou!