Mooie verzorgde nagels, dat willen we natuurlijk allemaal. Ondanks dat je het wellicht zelf niet merkt, vallen mooie nagels direct op bij andere mensen. Met acrylnagels zie je er verzorgd uit en maak je meteen een goede indruk. Acryl kan worden gebruikt bij zowel een verlenging-, als een versteviging van de nagels.

Het acryl bestaat uit een vloeistof en een poeder. Deze 2 samen vormen een vloeibaar bolletje, waarmee je een nieuwe nagel creëert op je huidige nagel. Als deze uit gehard is vijl je de acrylnagel in de gewenste vorm en zo krijg je een natuurlijk uitziende nagel.

Voordelen:

  • Acrylnagels zijn enorm stevig.
  • Doordat ze stevig zijn, zijn ze minder kwetsbaar. Hierdoor kunnen ze een lange tijd gedragen worden (drie tot vijf weken).
  • Gemakkelijk te verwijderen.

Nadelen:

  • Weinig buigzaam. Acrylnagels zijn wel zeer stevig, maar daardoor ook minder buigzaam. Wanneer je de nagels hard stoot kan dit voor breuken zorgen.
  • Bij het aanbrengen komen er veel vervelende chemische geuren vrij.
  • De nagels hebben weinig glans.

 Acrylnagels laten zetten

Eerst worden je nagels klaargemaakt voor de behandeling door een mini-manicure. Hierbij worden je nagelriemen teruggeduwd en je nagels worden lichtjes gevijld zodat het acryl hecht aan je nagel en het stevig blijft zitten. Wanneer je hebt gekozen voor nagelverlenging (ook wel kunst nagels of nep nagels genoemd) worden nu de nageltips geplaatst. Vanaf dat moment begint de behandeling met acryl. Het acrylpoeder en de vloeistof worden gemengd tot een bolletje en aangebracht op de nagel en gevormd tot de juiste vorm en lengte.

Wanneer alle nagels zijn voorzien van acryl word je uiteindelijke nagelvorm gevijld naar jouw keuze. Kies je voor ronde, -, mountain peak, – of alond,- nagelvorm? Het kan allemaal! In de nagelsalon zijn voorbeelden aanwezig, zodat je een goede keuze kan maken. Als laatste brengen ze een laag blanke nagellak of een mooie kleur aan.  

Zelf acrylnagels zetten

Vind je acrylnagels laten zetten bij een salon te duur en te veel tijd kosten? Of wil je zelf je creatieve ideeën uiten op je nagels? Met een acrylnagels starterspakket kun je zelf thuis aan de slag. Leuk wanneer het je uitkomt op een vrije middag met je favoriete serie aan.  Als je alle materialen hebt, kun je beginnen! Zorg als eerst voor een stabiele tafel waarop je gaat werken.

Nabehandeling

Als je de nagels mooi wilt houden is een nabehandeling aan te raden. Acrylnagels hebben om de 3 á 5 weken een nabehandeling nodig. Bij sommige mensen is het eerder van pas of later. Het acryl die op de kunstnagel of op je natuurlijke nagel zijn aangebracht groeien mee met jouw natuurlijke nagels. Hierdoor krijg je bij de nagelriemen een stukje wat niet bedekt is met acryl, hierdoor kunnen de nagels eerder breken. Het is daarom belangrijk om niet te lang te wachten met de nabehandeling van je acrylnagels. Het acryl wordt voorzichtig van je nagel afgevijld zodat je nagel weer glad wordt. Vervolgens brengen ze een nieuw laagje acryl op je kunstnagel. Als je de acrylnagels blijft onderhouden heb je in principe nooit meer een nieuwe set kunstnagels.

Acrylnagels verwijderen

Het is belangrijk om op een juiste manier het acryl van de nagels te verwijderen. Trek ze er nooit zomaar af, dit zal in de meeste gevallen schade brengen aan je natuurlijke nagels. Nagels bestaan uit verschillende lagen en je hebt dan kans dat je een aantal lagen mee komen wanneer je jouw acrylnagels er af trekt. 

Je kan ervoor kiezen om je acrylnagels zelf er af te halen of het te laten doen door een nagelstyliste. Hieronder vind je een korte omschrijving over hoe je jouw acrylnagels kan verwijderen en wat je nodig hebt.

▪ Acrylverwijderaar
▪ soakers
▪ Bokkepoot of woodstick
▪ Nagelvijl
▪ Verzorgende olie of nagelverharder

Acrylnagels zijn eenvoudig te verwijderen met een acrylverwijderaar dat is een formule met aceton voor het effectief verwijderen van alle soorten kunstnagels en gelnagellak.Laat de nagels weken in de acrylverwijderaar, bijvoorbeeld in een nail soakers De tijd is afhankelijk van de hoeveelheid acryl die is aangebracht. Haal de nagels er tussendoor even uit. Met een bokkepoot of een woodstick kun je het losgekomen acryl eraf halen. Wel voorzichtig! Je kunt vooraf met een vijl ook alvast wat acryl eraf vijlen, dat werkt soepeler. Let bij het vijlen op dat je niet op steeds op dezelfde plaats vijlt, hou je vijl in beweging.  Na het verwijderen van een kunstnagels kunnen je nagels dun aanvoelen. Belangrijk is om deze te komende tijd goed te verzorgen. Denk aan verzorgende olie of nagelverharder.

Wat is het verschil tussen acrylnagels en gelnagels?

Je wilt graag je nagels laten doen, maar wat ga je laten zetten? Acrylnagels of toch gelnagels? Acrylnagels bestaan uit een vloeistof en een poeder, als je deze samen vormt ontstaat er een vloeibaar bolletje waarmee je een nieuwe nagel kunt creëren op je eigen nagel.

Bij gelnagels worden er meerdere lagen op je nagel gelakt die vervolgens na elke laag gel lak wordt uitgehard onder een UV-lamp. Bij acrylnagels droogt het op door de lucht. Daarnaast zijn gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl.

Hierbij een aantal duidelijke verschillen:

  • Acrylnagels drogen door de lucht. Gelnagels worden in meerdere lagen uitgehard onder UV-licht
  • Ze zijn goedkoper om te laten zetten dan gelnagels.
  • De acryl nagels zijn lastiger om te verwijderen dan gelnagels
  • De acrylnagels ogen minder natuurlijker dan gelnagels
  • Bij acrylnagels komen er meer chemische stoffen vrij dan bij gelnagels.