Acrylnagels zetten

Verzorgde nagels vallen meteen op, daarom is het belangrijk je nagels regelmatig te onderhouden. Acrylnagels zetten is hiervoor de ideale oplossing. Je kunt dit bij een salon laten doen, maar ook zelf! Wanneer en waar het jou uitkomt. Jouw acrylnagels zetten stap voor stap, lees je hieronder!

Wat heb je nodig?

  • Nagelknipper
  • Nagelreiniger & Nagel primer
  • Droge doek
  • Acrylvloeistof & acrylpoeder
  • Acrylschaaltje & acrylpenseel
  • Nagellak of gellak
  • Handcremé

Acrylnagels zetten: de voorbereidingen

Werk schoon en hygiënisch. Was je handen van tevoren. Leg al je producten binnen handbereik zodat je makkelijk kunt werken en dek je bureau of tafel af zodat je hem niet vies kunt maken. Laten we beginnen!

Stap 1: Het vijlen van de nagels

Acrylnagels zetten is redelijk eenvoudig. Begin met het kort knippen van je natuurlijke nagels. Vijl daarna je nagels met een normale nagelvijl glad en rond. Duw de nagelriemen met een woodstick terug. Neem een boemerangvijl en vijl nu de bovenkant en zijkanten van je nagel ruw zodat de tip er stevig op kan blijft zitten.

Stap 2: Nagel tips voor verlenging

Begin met de tips (kunstnagels) op volgorde neer te zetten op de tafel zodat je ze makkelijk kunt pakken en achter elkaar door kunt werken. Let op dat de tips goed passen en ook aan de randen netjes aansluiten. Je kunt het voor het bevestigen even proberen.

Stap 3: Ontvetten van de nagels

Ontvet de nagel na het vijlen met een nagelreiniger zodat de acryl goed hechtn aan je nagel en laat het goed opdrogen. Vervolgens kun je beginnen met het acrylnagels zetten door het plakken van de nagel tips.

Stap 4: Aanbrengen van de tips

Neem nagellijm en spuit een beetje van de lijm op de binnen rand van de tip. Laat de lijm een paar seconden drogen en druk vervolgens de tip tegen het nagelblad aan. Druk goed aan ook de randen, om luchtbellen te voorkomen. Zo werk je door tot alle tips zijn opgeplakt

Knip daarna met een nagelknipper de nagels tot de gewenste lengte en vijl daarna de scherpe randen weg. Vijl ze alvast een beetje in de gewenste vorm. Vijl ook de bovenkant van de tip ruw. Let op dat je niet op de natuurlijke nagel komt aangezien je deze al bewerkt hebt. Vervolgens ontvet je je nagels opnieuw en laat je dit goed drogen. Breng daarna een dun laagje primer aan op je natuurlijke nagel, niet op de tip. Zodat alles aan elkaar hecht.

De acrylnagels zetten

Stap 5: acrylnagels zetten

Als de primer droog is kun je het acryl aanbrengen. Leg een doekje klaar zodat je onder het aanbrengen het overtollige acryl van je penseel kunt vegen afvegen. Als je het penseel in de vloeistof hebt gedoopt pak je een beetje acryl en smeer je dat bolletje acryl vervolgens rustig uit op je nagel. Let op dat de laag die je aanbrengt bij de randen en de nagelriem netjes verloopt. Zorg dat je een nette en natuurlijke vorm creëert en probeer ribbels en oneffenheden te voorkomen.

Stap 6: afwerking van de nagels

Als je alle nagels hebt bewerkt en de acryl goed droog is, ga je het geheel gladvijlen. Gebruik de grove kant van de vijl en werk met een jumboformaat. Vijl de randen glad weg. Vijl vervolgens netjes je gewilde nagelvorm. Met als resultaat mooie acrylnagels die je zelf hebt gezet! Acrylnagels zetten is behoorlijk makkelijk!

Stap 7: nabehandeling

Er zijn twee manieren om je nagels  prachtig te laten glanzen voor een uiterste verzorgde look.

  • Lak de nagels met gekleurde of blanke lak.
  • Breng een laagje dunne, speciale gel aan voor een superglans en laat ongeveer twee minuten onder de UV-lamp drogen.

Wrijf daarna de nagelriemen goed in met een verzorgende olie en verwen jezelf eventueel met een heerlijke handmassage.

No Responses